Volledig elektrische auto’s worden steeds populairder. Het brengt dan ook een hoop voordelen met zich mee om elektrisch te rijden. Naast dat het goed is voor het milieu, kun je ook nog eens relatief goedkoop autorijden. Bij Hensgens Mobilitietsgroep kunt u zowel terecht voor nieuwe als tweedehands elektrische auto’s van de merken Peugeot, Hyundai, Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Mazda en Lexus. Meer weten over elektrische auto’s?

Het verschil tussen hybride en elektrisch

Een elektrische auto wordt voor de volle 100% aangedreven door de elektromotor. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hybride auto beschikt een elektrische wagen niet over een verbrandingsmotor. Dit betekent dat er bij het rijden van een elektrische auto helemaal geen benzine, diesel of gas aan te pas komt.   

Actieradius van een elektrische auto

Een volledig elektrische auto beschikt niet over een brandstofmotor. Dit betekent dat u er verstandig aan doet om langere afstanden doorgaans te plannen. Wanneer de accu van een elektrische auto op is, is er namelijk geen alternatief. Hoe ver u met een elektrische auto kunt rijden verschilt per type auto. Wanneer u bijvoorbeeld in de stad woont en met name korte ritten rijdt, is een elektrische auto een uitstekende optie. Wanneer u langere afstanden moet afleggen zal een plug-in hybride wellicht een geschiktere keuze zijn.

Elektrische auto met trekhaak

Onze elektrische auto’s worden doorgaans niet met trekhaak geleverd. Dit omdat de meeste EV’s over het algemeen niet mogen trekken. Bij sommige modellen is het echter wel mogelijk om deze optioneel te laten plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Mercedes Benz EQC. Omdat de meeste Elektrische auto’s niet mogen trekken, zijn er speciale trekhaken ontwikkeld om te dragen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld wel mogelijk om een fietsendrager op uw EV te bevestigen.

Opladen van een elektrische auto

Wanneer u kiest voor een Elektrische auto, is het belangrijk dat u ook rekening houdt met het opladen van het voertuig. Het opladen van een EV kan gewoon thuis. Echter duurt dit wel langer dan dat u dit bij een openbaar oplaadpunt doet. Wanneer u uw auto thuis oplaad, kunt u dit het beste doen via een thuislaadpunt te doen die is aangesloten op een aparte groep. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om uw EV op te laden bij een publieke oplaadpaal of snellaadpaal. Deze zijn onder andere te vinden aan de openbare weg, bij bedrijven en bij parkeergarages.

Elektrische auto opladen