Hybride auto’s zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Naast dat deze auto’s goed zijn voor het milieu, trekt een hybride wagen snel op en liggen de onderhouds- en brandstofkosten doorgaans veel lager. Bij Hensgens bieden wij veel hybride modellen aan in verschillende soorten en maten. Meer weten over onze hybride auto’s?

Wat is hybride?

Er zit wel degelijk een verschil in hybride en volledig elektrische auto’s. Hybride auto’s maken namelijk gebruik van twee verschillende aandrijfbronnen, namelijk een benzinemotor en een elektrische motor. Waar de benzinemotor brandstof haalt uit de brandstoftank, draait de elektromotor op stroom uit de accu die in de bolide zelf zit.

Verschillende soorten hybride auto’s

Een hybride auto is dus niet volledig elektrisch. Daarnaast zijn er verschillende typen hybride auto’s op de markt. Hierbij maken we onderscheid tussen volledig hybride, half hybride en plug-in hybride.

  • Volledig hybride: een volledige hybride auto kan volledig op beide motoren rijden. De motoren kunnen dus afzonderlijk van elkaar werken. Tijdens het rijden is het ook mogelijk om te switchen van motor.
  • Half Hybride: half hybride wordt ook wel mild hybride genoemd. In vergelijking met een volledig hybride auto, kan een half hybride bolide niet alleen op de elektromotor rijden. Beide motoren werken dus samen Wel rijdt u nog altijd een stuk zuiniger dan dat u alleen een verbrandingsmotor heeft.
  • Plug-in hybride: zowel volledig hybride als mild hybride zijn auto’s zonder stekker. Daarnaast kennen we natuurlijk ook de wagens die we aan een stekker hangen om op te laden. Dit zijn plug-in hybrides. Deze auto’s hebben een accu die je zelf moet opladen. Dit kan bijvoorbeeld thuis, bij laadpalen op parkeerplaatsen of in garages.

Hybride auto occasions

Bij Hensgens Mobiliteitsgroep hebben wij een breed aanbod aan hybride occasions. Het rijden in een hybride occasion brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn ze simpelweg een stuk goedkoper in gebruik dan een auto die volledig op fossiele brandstof rijdt. Daarnaast draag je ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu.