Een SUV, ofwel Sports Utility Vehicle, is een type auto met een stoere uitstraling door de wat hogere ligging op de weg. Bij Hensgens Mobiliteitsgroep hebben we een breed assortiment aan nieuwe en gebruikte SUV’s. Zo bieden we scherp geprijsde auto’s tot aan modellen uit het topsegment.

Wat is een SUV?

Een SUV (Sports Utility Vehicle) doet het prima als ruime gezinsauto en heeft doorgaans een hoog laadvermogen. In Nederland kennen we SUV’s als een auto met een hoge instap en in sommige gevallen vierwielaandrijving. Daarnaast hebben deze auto’s ook een aardig grote binnenruimte waardoor je als inzittende ook veel ruimte ervaart. SUV’s staan doorgaans hoger op de wielen omdat ze oorspronkelijk zijn ontwikkeld om op ruw terrein te rijden. Echter worden deze bolides steeds vaker gebruikt voor het gladde wegdek van de snelweg. 

Zuinige SUV's

Over het algemeen verbruiken SUV’s meer brandstof dan de gemiddelde stationwagen of hatchback. Dit komt omdat de meeste SUV-modellen een iets hogere neus hebben, wat niet heel bevorderend werkt voor het brandstofverbruik. Daarnaast zijn deze bolides doorgaans wat zwaarder. Toch zijn er genoeg zuinige SUV’s op de markt verkrijgbaar. Naast dat de modellen die op benzine rijden steeds zuiniger worden door innovatieve motortechnieken, kunt u er ook voor kiezen om voor een hybride SUV te gaan. Wil u uw uitstoot nog meer verlagen? Dan vindt u bij Hensgens ook een ruim assortiment aan volledig elektrische SUV’s 

Betaalbare SUV modellen bij Hensgens

Bent u op zoek naar betaalbare SUV’s? Dan bent u bij Hensgens Mobiliteitsgroep aan het juiste adres. Wij bieden een breed aanbod van scherp geprijsde SUV’s tot aan modellen uit het topsegment. Daarnaast bieden zowel nieuwe als  tweedehands SUV’s aan.