De Hyundai Tucson van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai is een 5-deurs SUV die voor het eerst in 2004 werd voorgesteld. De eerste generatie Tucsons zijn compacte ‘urban SUV’s’ die voor een grotere groep consumenten toegankelijk is vanwege de prijs en het formaat. De eerste modellen zijn uitgevoerd met een 2,0- of 2,7-liter benzinemotor of als 2.0 diesel (CRDi). De vermogens lopen uiteen van 103 kW/140 pk tot 129 kW/175 pk. Bij alle varianten, op de simpelste 2,0-liter benzinemotor na, is er keuze tussen een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat.

Nieuwste Hyundai Tucson uit 2021

De nieuwste Hyundai Tucson uit 2021 is een compacte SUV met een vooruitstrevend design. Het model is volgens de nieuwe Hyundai designtaal Sensuous Sportiness ontworpen. Er is gekozen voor en breed ontwerp met strakke lijnen en opvallende wielkasten. Het interieur van de nieuwe Hyundai TUCSON 2021 overtreft alle verwachtingen door het gevoel van openheid, ruimte en comfort. Bovendien is de auto voorzien van de nieuwste slimme technologie om elke reis veiliger en comfortabeler te maken. Daarbij biedt de Hyundai Tucson de grootste keuze uit geëlektrificeerde aandrijflijnen in zijn segment. drie geëlektrificeerde aandrijflijnen – de grootste keuze in zijn segment, namelijk de 1.6 T-GDi Smartstream-benzinemotor met 48-volt mild hybrid-technologie, een hybride-versie en een plug-in hybride-versie.

Hyundai Tucson - Hybride en plug-in hybride

De Hyundai Tucson is er in een hybride en plug-in hybride versie. Om minder brandstof te verbruiken, maar wel te kunnen genieten van het rijplezier is de nieuwe hybride-aandrijflijn ontwikkeld. De auto is voorzien van zowel een elektromotor als benzinemotor, ook wel een volledig parallel hybridesysteem genoemd. Met ondersteuning van een 1,49 kWh lithium-ion-polymeerbatterij werken de twee motoren samen voor maximale efficiency.

Daarnaast is de Hyundai Tucson Hybride voorzien van de meest geavanceerde rijassistentiesystemen en een beste pakket actieve veiligheidssystemen. Deze veelzijdigheid en het strakke design zorgen samen voor een luxueuze uitstraling en bieden de gebruiker een groot gevoel van gemak en comfort.

Hyundai Tucson