De Nissan Qashqai is een 5-deurs crossover ontworpen in 2007. De Japanse autofabrikant heeft met de Qashqai de eigenschappen van een compacte familieauto met een functionele SUV gecombineerd. Er bestaan inmiddels drie generaties van de Nissan Qashqai. De eerste generatie werd gebouwd van 2007 tot 2014. In 2017 kwam Nissan met een volledig vernieuwd model. Alle Nissan Qashqai’s vanaf 2018 zijn voorzien van moderne functionaliteiten en een stoerder uiterlijk. De derde generatie Qashqai is de nieuwste Nissan Qashqai uit 2021. Naast een nieuw interieur en andere buitenmaten is de auto nu nog milieuvriendelijker. 

Nieuwe Nissan Qashqai 2021

De Nissan Qashqai is volledig vernieuwd in 2021. De compacte crossover is voorzien van een nieuw stoer uiterlijk, heldere ledverlichting, imposante 20-inch lichtmetalen velgen en een verbeterde rijdynamiek en -veiligheid. Alles in het interieur van de nieuwe Qashqai voelt modern en verbeterd. Door het gebruik van premium leder, de massagefunctie, het ergonomisch ontworpen stuurwiel, bediening en console is de nieuwe Nissan erg comfortabel tijdens het rijden.

Structurele en motorische optimalisatie vormden de leidraad bij de ontwikkeling van de nieuwe Qashqai om geweldige rijprestaties en brandstofefficiëntie te bereiken. De auto is leverbaar in meerdere motorvarianten. De 1,3-liter benzinemotor met mild hybrid-techniek biedt een vermogen van 140 pk en 240 Nm koppel of 158 pk en 260 Nm koppel (ook met Xtronic-transmissie te krijgen). Deze uitvoering is er ook in een automaat en heeft een vermogen van 158 pk en 270 Nm. De motoren zijn voorwiel aangedreven.

De Nissan Qashqai e-Power (verkrijgbaar vanaf 2022) heeft een 158 pk sterke benzinemotor en een 190 pk leverende elektromotor. De wielen van dit model worden uitsluitend door een 190 pk sterke elektromotor aangedreven en niet door de benzinemotor. De benzinemotor fungeert enkel als generator om de lithium-ion batterij bij te laden, die op zijn beurt de elektrische motor aandrijft.

Nissan Qashqai occasions

Het occasionaanbod van Hensgens Mobiliteitsgroep bestaat o.a. uit de eerste en tweede generatie Nissan Qashqai. In de compacte SUV is plek voor 5 personen en het is daarmee een prima gezinsauto. Met het avontuurlijke SUV uiterlijk, de hogere zitpositie en de betaalbare prijsstelling was het model al snel een succes. Ook tweedehands blijft de Nissan Qashqai een betrouwbare keuze. De benzinemotoren blijken namelijk erg degelijk en er zit al veel standaard inbegrepen bij dit populaire model. Ontdek alle tweedehands Nissan Qashqai’s hier.

Nissan Qashqai